Научниците најдоа доказ дека загадениот воздух лошо влијае на развојот на фетусот

Честички од загаден воздух биле пронајдени во плацента, но, сепак, досега не е познато какви оштетувања предизвикуваат кај фетусот. Научници

Read more

Д-р Митевска: Според СЗО срцевите заболувања се број 1 причина за смртност кај жените

Асистент д-р. Ирена Митевска, кардиолог – Според Светската здраствена организација(СЗО), кардиоваскуларните заболувања се водечка причина за смртност кај женската популација

Read more

Жените во третата доба од животот кои пијат вино најмалку еднаш неделно имаат побистар ум и подобро помнат

Кардиолозите тврдат дека редовното, но умерено консумирање на црвено вино може да биде превентива против кардиоваскуларните болести, па дури и

Read more
Translate »