Неверојано! Апликација која може да открие салмонела и други бактерии во храната

Неверојатно! Брзото и непосредно детектирање на опасни бактерии во храната од типот на ешерихија коли и салмонела кои предизвикуваат труење

Read more

Можат ли традиционалните медиуми да се заштитат од пропаѓање во ерата на интернет и социјални медиуми- Стојче Тасков

Интернетот овозможи промена на начинот на достава на информациите. Побрзо и поефикасно, дигиталните медиуми имаа шанса да пренесат новости и

Read more

Нема веќе лажни профили со фотографии од нечиј лик, Фејсбук ќе воведе нова опција

Новости на  социјалната мрежа „Facebook“ Ќе започне со известување на корисниците дека некој објавил фотографија или видео со нив, дури

Read more