Хаџимишев обвинува за лажен стечај на ТЕ-ТО и грабеж на 30 милиони евра со помош на државни институции

Организиран криминал поддржан од високи моќници и судии го аминуваа лажниот стечај на ТЕ-ТО – обвинува првиот човек на Топлификација,

Read more

Македонски Телеком го изведе првото 5G демо во Македонија

Измерена брзина на мобилната мрежа за над четири пати поголема од 4G брзините Телеком се подготвува за комерцијалниот старт на

Read more

Фото: Винаријата ,,Бовин,, прослави  јубилеј 20 години  

  ,,Бовин,, првата приватна винарија во Македонија, од која започна трендот на поголем извоз на флаширани македонски вина, како и развојот на

Read more

Винарија Бовин-20 години перфекционизам во производството на вино

Винаријата Бовин од Неготино, слави две децении постoење. 20 години напорна работа, со фокус на квалитет, а не на квантитет,

Read more

Министерот Шапуриќ во посета на „Виталиа”

 Извозните проекти се двигател на македонската економија   Добрите македонски производствени компании треба дополнително да се поддржат, за да бидат

Read more
Translate »