И контејнерите проговорија: „Ние јадеме подобро од 60% од децата во земјава“

Доколку контејнерите беа живи суштества, многу веројатно дека изразот на нивните лица ќе демонстрираше подеднаква тага и жал заради количината

Read more

Елена Мошуц, еден од најдобрите светски сопрани, го отвори реномираниот фестивал „Охридско лето”

Вчера вечер Охрид блесна во полн сјај со свеченото отворање на 58.  издание на „Охридско лето“ кое сите го очекувавме

Read more

Интересен заклучок: Мажите ќе живеат подолго ако се оженат со вакви жени

Научниците дошле до многу интересен заклучок кој подеднакво ќе ги интересира и мажите и жените. Имено, неодамна спроведено истражување покажало

Read more

Студентка на Универзитетот во Виена: Професорите никогаш не задоцниле на час и секогаш се достапни на телефон

Верче Георгиевска е прва година на Економскиот универзитет во Виена, таа за Радар го пренесува своето искуство од начинот на

Read more

Емилија и Стојче Тоциновски дел од шестата Меѓународна уметничка колонија „Збор во каменот”

Во местото Повљана, на островот Паг во Хрватска заврши шестата Меѓународна уметничка колонија „ Збор во каменот“ („ Ријечу камену“) на која во

Read more
Translate »