Лекарите му дијагностицирале рак на белите дробови, но тој не изгубил надеж, а по 30 години ги посетил за да им се пофали, но нив ги немало!

Прекрасна приказна за еден човечки живот е само уште еден доказ дека болните пациенти никогаш не треба да губат надеж

Read more

Анализа: Динамична недела во Македонија со апсења, судења и пресуди

Неделата започна со апсења за трагедијата за автобусот и проневера во разузнавачките служби а заврши со судска пресуда за тероризам.

Read more

Најниската жена во Македонија сама се бори во животот: Единствена желба и е бојлер да се капи како човек

Славица Димовска висока само еден метар е најниската жена во Македонија. Живее во општина Чашка. Има 61 година. Dosie.mk беше да ја

Read more

Има само 16 години, а цела Европа ја дигна на нозе: Шведската активистка е номинирана за Нобелова награда и не се откажува од борбата за опстанок на светот

Шведската активистка за заштита на животната средина, Грета Тунберг е номинирана за Нобелова награда за мир благодарејќи на нејзината работа

Read more
Translate »