Вечерашниве протести од Собранието се префрлија пред резиденцијата на Иванов

Демонстрантите вечерва со патриотски песни, знамиња и пораки протестираа против промената на името пред Собранието,а  потоа се  упатија кон резиденцијата на

Read more

Иринеј : Афтокефалноста на македонската и украинската црква би биле голема грешка

Бачкиот епископ на СПЦ Иринеј изјави дека би било грешка ако вселенскиот патријарх донесе еднострана одлука за афтокефалност на „канонски

Read more

Бугарски историчар: Македонските учебници да го ревидираат делот со Пиринска Македонија

“Ако гледаме објективно,  името Северна Македонија  крие опасности од  извесни претензии”, ова за  БТВ го изјави Даниел Вачков”, директор на

Read more
Translate »