(ВИДЕО) 97 годишен дедо уште говори и пее на македонски во Солун!

loading...

 

Фејсбук страната The Macedonian на Фејсбук, постави видео во кое главна „ѕвезда“ е 97. годишен дедо.

Dedo makedonec vo Solun Makedonia 97 Godini

Eve dedo so ima 97 godini i uste znaj da zboruva i da pej po makedonski vo Solun.. i koj e toj so ke mi kazi makedonia e samo 27 Godini stara????Samo sonceto e po staro od makedonia.🇲🇰🇲🇰Here is grandad at 97 years old and he still knows how to speak and sing in Macedonian in Solun.Who is he, who tells me that Macedonia is only 27years old????The only thing older than Macedonia is the sun!🇲🇰🇲🇰

Posted by The Macedonian on Thursday, January 25, 2018

Translate »