Му го вратил паричникот со 7750 евра, а сопственикот го почестил

loading...

 

Ни момент не се двоумев дали да го вратам паричникот , вели сопственикот на кафулето “Севдах” во Улцињ, Шаќир Бејтовиќ.  Во локалот седеле само двајца гости.  Откако го испиле кафето ,  ја платиле сметкaта и си заминале. Кога ја раскревал масата, Бејтовиќ го забележал паричникот паднат на столчето. -Го отворив за да видам дали има документи и тогаш видов куп пари. Ги пребројав, имаше точно 7 750 евра, им раскажал на новинарите чесниот газда.

-Кога дојде сопственикот на паричникот, му ги вратив парите , а тој на шанк остави 20 евра да се почестиме, вели Бејтовиќ.

 

 

 

Translate »