Матрикс наочарите се реалност во Кина-Криминалци, фатени сте!

loading...

Кинеската полиција почна да користи специјални  наочари за сонце опремени   со  технологија за  распознавање на  осомничените. Со нивна помош  прво се скенираат лицата на минувачите а потоа автоматски се идентификуваат  во полицискатa база на податоци. Полицаецот веднаш ја добива информацијата, така што  веднаш може  да го уапси  осомничениот во уличниот метеж.  На овој начин веќе  се уапсени седум лица кои имале досие, а полицијата не можела да ги лоцира.

Translate »