19 годишниот Николас Круз е напаѓачот од Флорида

Полицијата го уапси напаѓачот кој отвори оган во средно  училиште  во Паркланд, Флорида.  Се работи за ученик и  поранешен член на  програмата за обука на млади воени резервисти. Тој вооружен влегол во училиштето и почнал да пука врз учениците, при што, според првите проценки, се повредени над 50 лица, а има и мртви.

Translate »