Изгледот на градите ќе ви покаже дали треба да одите на лекар

loading...

1. Вашите гради се значително надуени

Големите гради се сон на многу девојки. Но, големиот пораст на градите подразбира зголемување на телесната тежина, бидејќи најголемиот дел од фигурата се состои од масно ткиво. Постои, сепак, друга популарна причина – бременост.

2. Вашите гради се намалија

Како што може да се види од претходниот дел, намалувањето е поврзано со губење на тежината. Но, не само-тоа може да биде знак за пад на естрогенските нивоа поради полицистични јајници.

3. Формата на градите е променета

Ако градите ви се сменија, и не ерезултат на доење и не е со текот на времето, туку брзо, тоа е загрижувачки симптом. За жал, ненадејна промена во обликот на градите може да биде симптом на рак.

4. Испакнатини во градите

Во повеќето случаи, отоци на градите се бенигни по природа и не бараат третман. Но, на нив треба да обрне внимание и да го посетите вашиот лекар.

5. Премногу здрави гради

Густата, исправена градите со голема количина на сврзното ткиво не е само убава, туку и опасна. Сопственикот на таквата града треба да се провери за рак на дојка.

6. Болка во градите

Болката може да биде поврзана со период на менструален циклус или несоодветна облека. Друга причина за болка, сепак, може да биде бенигнен тумор (fibroadenoma).

7. Остри брадавици

Ако ова е природна форма на градите – сè е во ред, не грижете се. Но, ако вашите брадавици одеднаш се смениле, тогаш не ја одложувајте посетата на лекар-ова може да биде знак за рак.

8. Променете ја бојата на зрната

Промената на ореол бојата може да биде еден од првите знаци на бременост. Покрај тоа, тие потемнуваат со возраста. Сепак, лекарот, во секој случај, ќе мора да се посети.

Translate »