Претседателски избори во Русија

loading...

Претседателски избори се одржуваат во Русија. Речиси сигурно е дека   Владимир Путин ќе го обезбеди својот четврти мандат.

65-годипниот Путин и самиот гласаше, при што изјави дека го смета за успех секој процент од гласовите кои му даваат за право да ги извршува обврските како шеф на државата.

Според државниот истражувачки центар,  за Путин би гласале 69 отсто од гласачите, а следниот кандидат според изјаснувањето на анкетираните, Павел Грудинин од Комунистичката партија, има само една десетина од процент.

Путин е на власт, во една или друга форма, уште од 2000-та  година.
Translate »