Објавена листа на најефтините европски градови -Скопје добро котира

loading...

“Бизнис Инсајдер ” објави листа на 26 европски градови во кои може да се живее со помалку од 690 евра месечно.

На листата се најдоа и неколку балкански градови, а мегу нив и нашата престолнина.

Најефтините градови  се наоѓаат во Романија, дури седум, пет во Украина, три во Русија и Србија, два во Бугарија, еден во Македонија….

Сајтот наведува дека цените варираат по регионите. 690 евра всушност се третина на  месечните трошоците на жителите на Лондон и Манчестер, а половина на оние од Ливерпул…На Балканот е сосем друга приказната.

Погледнете го списокот на земји во кои 690 евра се доволни за живот:

26. Сараево, БИХ – 680 евра

25. Казањ, Русија  – 672 eврa

24. Новосибирск, Русија – 670 eврa

23. Варна, Бугарија – 664 eврa

22. Темишвар, Романија  – 661 eвро

21. Нижњи Новогород, Русија – 660 евра

20. Јаши, Романија  – 652 eвра

19. Тирана, Албанија  – 636  евра

18. Бања Лука, БИХ – 627 eвра

17. Минск, белорусија – 622 eвра

16. Пловдив, Бугарија – 620 eвра

15.Сибињ, Романија – 617 eвра

14. Скопје, Македонија – 614 евра

13. Брашов, Романија – 610 eвра

12.Нови Сад, Србија – 600 eвра

11. Велики Варадин, Романија – 594 eвра

10. Арад, Романија – 583 eвра

9. Киев, Украина  – 565 eвра

8. Kишњев , Молдавија  – 560 eврa

7. Oдеса, Украина- 557 eврa

6. Ниш, Србија – 542 eвра

5. Крајова, Романија – 530 eвра

4. Приштина, Косово – 502 eвра

3. Харков, Украина  – 469 eвра

2.Лавов, Украина – 465 eврa

1. Дњипро, Украина- 450 eвра

Translate »