Војводата и војвотката од Кембриџ чекаат трето дете

Војводата и војвотката од Кембриџ го очекуваат своето трето дете, објави Кенсингтон Палас. Кралицата и двете семејства се вели дека се “воодушевени од веста”. Како и со нејзините претходни две бремености, војвотката (35) страда од хиперемеза gravidarum или тешка утринска болест. Таа  нема да го спроведе нејзиниот планиран ангажман во Детскиот центар за патишта Хорнзи во Лондон денес. Кетрин се грижи за Кенсингтон Палас, се вели во соопштението. Војводата и војвотката имаат еден син, Џорџ и една ќерка, Шарлот, на возраст од четири и две години.