Апокалипса во Задар

loading...

Задар е под вода.  Поплавени се улиците, продавниците,  болницата, училиштата, гробиштата. Сообраќајот е во колапс, некои квартови без вода, струја, телефон и интернет. Ваков дожд во Задар одамна не е запаметен. Метеоролозите предвидуваат дека тие ќе продолжат. Првите проценки се дека штетата од поплавите ќе изнесува милиони евра. Сликите од” Јутарњи.хр ” ја покажуваат ситуацијата на терен.

 

 

Translate »