Путин се сретна со робот – Видео

Рускиот престедател Владимир Путин на техничкиот саем во Перм во Русија, се сретна со познатиот “Проморобот”.

-Одвај чекав да ве запознаам, изјавил роботот направен од руските научници,  по што се ракувал со Путин. Се работи за андроид кој е програмиран за продажен пи-ар и за таа намена патува низ сите саеми во Русија. Инаку, роботот стана популарен кога  минатата година неколку пати  успеа да им  избега на научниците откако го научиле да игра Покемон гоу.