Почина најбогатата жена на светот

Лилиан Бетанкур, наследничка на козметичката компанија “Лореал”почина на 94 годишна возраст.

Џиновскиот козметички бизнис го основал татко ѝ, а по неговата смрт таа го наследила.

Откако компанијата станала акционерско друштво, Лилиан го задржала најголемиот дел од акциите.

Според Форбс, таа тежела 39, 5 милијарди долари. Во брак била со Андреа Бетанкур , се до неговата смрт во 2005-тата, а со него имале и ќерка.

Лилиан Бетанкур со ќерката Франсоаз
Translate »