Креациите на ,,Мoschino,, во панкерски стил

loading...

Mодните креации на Џереми Скот Москино изобилуваа со панкерски модни детали, но искомбинирани со масивни здолништа од тул, сатен и други нежни материјали. Многу од креациите беа инспирирани од времето на панк-музиката, па така, моделите носеа мрежести хулахопки во комбинација со јаки розови и црвени нијанси. Впечатливите чизми беа задолжително надополнување за повеќето креации. Ваквите комбинации ги инспирираа критичарите да изјават дека моделите изгледале истовремено како моторџии и како балерини.

МоскиноМоскино

Москино

Москино

Москино

Translate »