Семки од тиква за детоксификација

loading...

Семките од тиква имаат чудотворно дејство, одамна се познати како многу здрава храна .Го чистат телото од паразити, служат за зајакнување на косата, ја подобруваат работата на срцето, крвните садови, за работа на цревата за простата кај мажите,за коските и забите и многу други лековите својства за правилно функционирање на човековиот организам.
Семките од тиква содржат цинк кој е особено важен за здрвајето на машката популација , богати се и со витаминот Е кој е природен антиоксиданс. Тие се многу добар извор на фосфор , магнезиум, манган, бакар и железо .Една четвртина чаша со семки содржи скоро половина од препорачаната количина магнезиум, која учествува во широкиот спектар на витално важните функции на организмот. Како што се работата на срцето, синтеза на РНК и ДНК, опуштање на крвните садови и правилна работа на цревата. Тие се богат извор на цинк што е важно за имунитетот , за добар сон , расположение, здравјето на очите и кожата, регулацијата на инсулинот и за машката потенција. Тие се еден од најдобрите извори на омега 3 масни киселини, кои се од особено значење за нашето здравје.
Семките од тиква имаат чудотворно дејство, одамна се познати како многу здрава храна .Го чистат телото од паразити, служат за зајакнување на косата, ја подобруваат работата на срцето, крвните садови, за работа на цревата за простата кај мажите,за коските и забите и многу други лековите својства за правилно функционирање на човековиот организам.
Семките од тиква содржат цинк кој е особено важен за здрвајето на машката популација , богати се и со витаминот Е кој е природен антиоксиданс. Тие се многу добар извор на фосфор , магнезиум, манган, бакар и железо .Една четвртина чаша со семки содржи скоро половина од препорачаната количина магнезиум, која учествува во широкиот спектар на витално важните функции на организмот. Како што се работата на срцето, синтеза на РНК и ДНК, опуштање на крвните садови и правилна работа на цревата. Тие се богат извор на цинк што е важно за имунитетот , за добар сон , расположение, здравјето на очите и кожата, регулацијата на инсулинот и за машката потенција. Тие се еден од најдобрите извори на омега 3 масни киселини, кои се од особено значење за нашето здравје.

Translate »