Воз налетал на автобус-десетици мртви(Видео)

Во судар на воз со автобус во Русија загинале најмалку 19 луѓе.

Автобусот заглавил на железничкиот премин, откако му откажал моторот. Дел од патниците излегле за да го буткаат, а другите останале  да спијат во автобусот, кога налетал возот.  Во автобусот имало околу педесетина патници, од кои прежиевале само оние кои излегле за да го избуткаат возилото преку шините.

 

 

 

Translate »