Вероника Станоевска: Балетот е мојата љубов

loading...

 


Ангажирана си во МОБ, вежбаш, настапуваш, а во исто време одиш и  во средното медицинско училиште. Како успеваш? Одат ли медицината и балетот заедно?


-Кармен, без размислување! Го сакам тој темперамент.  Но, во принцип, сакам се да играм. Карактерниот балет, исто така,  многу ми се допаѓа, токму тоа го избрав за настапот за  Охридско лето, каде настапував на покана на Дејан Лилиќ, кој ,патем речено,  е
мој идол.

Твоите планови за иднина се…
 

 

 

Translate »