Се наоѓа ли Македонија во првите десет со најглупави луѓе на светот?

loading...

На прво место е Хрватска , на второ се САД, потоа следат Северна Кореја, Индија,Мозамбик, Ватикан, Италија, Зимбабве, Аргентина и Србија  Зад нив се Грците…  Топ листата ја креирал  познатиот портал Thetoptens, а таа се темели врз основа на гласање на  анкети. Листата постојано се менува во зaвисност од гласањето, а тоа навистина е жестоко.

Така во описот на Хрватска стои:  “Хрватите се глупави, а земјата им е толку убава. Луѓето на власт ( воглавно од ХДЗ) ги земаат парите само за себе, така што државата тоне во беда. Глупавите граѓани секогаш гласаат за најлошата власт, а потоа се чудат зошто немаат пари. Поголемиот дел слуша одвратна музика од Србија и Косово… “, напишал еден од гласачите .

За Грција еден гласач напишал: ” Најксенофобична и најмрзлива нација на светот…

За Бугарија  некој ставил : “Таму живеат Бугари, крај на приказната”…

Можеби сето ова ви звучи познато, но за среќа Македонија не е во конкуренција така што  не се наоѓаме на листата, засега…..

Translate »