Помогнете ми ме следи свиња!Полицајците се смееле и не верувале на повикот

Полицијата веќе е навикнатa на сите видови на телефонски повици, но она што се случи во саботата наутро во еден мал град во Охајо, локалниte чувари на законот никогаш нема да го заборават. Во 5,26 наутро, телефонот заѕвони во станицата во Северен Риџвил.

– Да ми помогнете , ме следи свиња – викна човек на другиот крај на линијата, а операторот кој го зел повикот умирал од смеа.

Тој заклучил дека човекот е мртов пијан, доаѓа дома од ноќна забава и халуцинира, објави BBC. За секој случај, стигнала патрола за да види што е тоа, а кога полицијата дошла на местото на настанот, тие имале и што да видат. Во средината на патот бил преплашен човек кој бил сосема трезен. И да, неколку метри зад него, тие забележале свиња што го следи упорно. Преплашениот човек не знаеше што да прави, а идејата за доведување на свињата до неговиот дом, не му се допадна.

Изненадена полицијата, исто така, не знаеше што да направи, но потоа во решителниот момент полицаецот Кутузовиќ некако успеа да ја стави свињата во задниот дел на автомобилот.

Свињата прво била однесени во засолниште за кучиња од страна на полицајците а потоа била вратена кај сопственикот.

 

 

At 5:26 this morning we received a call from a male who stated that he was walking home on Center Ridge from the Train…

Posted by North Ridgeville Police Department on Saturday, May 19, 2018

Translate »