Три намирници за долговечност по рецептот на жената која живеела 122 години

Најстарата личност на светот, Жан Луиз Калмент живеела 122 години. Британската компанија „Eden’s Gate“ спровела истражување за најстарите луѓе на

Read more

Телеком засади 25 000 нови дрвца и собра 12 000 стари мобилни уреди

Во март годинава, Македонски Телеком ја започна еко-иницијативата „Заедно за заштита на животната средина“ за намалување на електронскиот отпад и

Read more

Македонското иновативно решение за кровни градини Семпервел предизвика голем интерес на меѓународниот саем Анталија Експо

Македонското иновативно решение за кровни градини Семпервел се претстави на меѓународниот саем Анталија Експо 2022 наменет за иновативни земјоделски технологии

Read more

Телеком со промоција: 100 GB мобилен интернет, промотивен буџет и ТВ пакет HBO

Македонски Телеком започнува Новогодишна промоција за поголемо уживање и непречено споделување на празничните моменти со најблиските. Сите нови Magenta 1

Read more

Преку осигурување приватна здравствена заштита до подолг живот – Имаме потенцијал за живеење над 100 години!

Неодамнешно истражување објавено од „Нејчр комјуникејшнс“ покажува дека, под соодветни околности, човечките суштества имаат потенцијал да живеат до 150 години.

Read more

Зошто македонскиот енергетски систем „трокира“?

Македонскиот енергетски систем веќе подолг период работи по принципот падни-стани. Затворени термоцентрали, полупразни акумулации, неремонтирани клучни капацитети – ова е

Read more
Translate »