Фотографии од градови низ светот снимени со дрон! Што би покажале фотографиите од градовите во Македонија?

  Се повеќе ја менуваме Земјата за подобро да ја прилагодиме на нашите потреби. Градовите се повеќе се шират и

Read more

Ова е рецептот на Ајнштајн за среќа: Секое утро себеси поставете си го ова прашање – доколку одговорот е „да“, на вистинскиот пат сте…

Алберт Ајнштајн ова нешто го нарекол најважниот збор во човековиот живот. Што е првото нешто кое што го помислувате кога

Read more

Започнува реформата во даночниот систем за поправедно оданочување и намалување на даночната евазија

Оваа година започнува процесот на даночна реформа преку 13 поставени цели, 40-тина активности и бројни подактивности дадени во Акцискиот план

Read more

Управувањето со отпад е само мал, но сепак многу важен дел, од грижата за животната средина

Стаклото е еден од најделикатните материјали за рециклирање. Од огромна важност е тоа да не заврши на депониите и покрај

Read more

Истражување: Изложеноста на зелени површини ја зголемува креативноста за 50%

Честото одење во природа не релаксира, го зголемува нашиот имунолошки систем и креативност. Ни открива нешто ново, предизвикува чуда и

Read more

Стопанска банка АД – Скопје со исклучителни резултати и во првото тромесечие на 2021 година

Во согласност со политиките за транспарентност во работењето, Стопанска банка АД – Скопје денеска на веб страницата на Македонска берза

Read more

Јужноафриканскиот вид на коронавирус може да зарази вакцинирани со вакцината на Фајзер – „Ова може да не врати на почетокот“

Истражувачите објавија голема студија во која проучувале 400 испитаници позитивни на тест најмалку 14 дена по вакцинирањето. Јужноафриканскиот сој бил

Read more

Скопје паметен град – дигитални решенија за соочување со предизвиците

Паметните градови полека, но сигурно, стануваат дел од нашето секојдневие: оптимизирањето на ресурсите, поголемата безбедност, подобра градска инфраструктура,.. се неминовни

Read more
Translate »