Еден близнак јадел само веганска храна, другиот консумирал месо – по 12 недели ги откриле разликите

Некои тврдат дека предностите на веганската исхрана се огромни, а други велат дека на организмот му е потребно месо. Идентичните

Read more

Девизните дознаки од 2009 година наваму, надминува една милијарда евра годишно, или околу 16 проценти од БДП!

Девизните дознаки од иселениците и лицата на привремена работа во странство се важни за македонската економија, оценува гувернерката на Народната

Read more

РИСТИЌ: УКИНЕТЕ ГО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА, ПЛАСТИЧНИ ШИШИЊА И ДРУГ ОТПАД СО СААТИ И СААТИ ТЕЧАТ СО ВАРДАР

Укинете го Министерството за животна средина!Шо ќе ни е?! Шо ќе ни е?!Пластични шишиња и разен друг отпад со саати

Read more

Докторка која тврди дека коронавирусот потекнува од оваа лабораторија, побегна од Кина: „Таму ми велеа да замолчам, а тука можам да кажам сè што открив…“

Докторката Ли Менг-Јан била принудена да побегне од Кина откако, како што тврди, открила откаде всушност потекнува вирусот Ковид-19 кој

Read more

Доктор Ненад Лазаров: Кај ОХИС има 14 тонска цистерна со винилхлорид, која ако експлодира ќе направи масакр во Скопје

“Додека сте насекирани за Бејрут, во ОХИС има 14 тонска цистерна со винил хлорид, која стои непроверена и оставена со

Read more

Причината за колосалната експлозија во Бејрут: Што е амониум нитрат и за што се користи?

Амониум нитратот е главната причина за огромната експлозија која разурна дел од либанската престолнина Бејрут. Амониум нитрат, супстанца за која

Read more
Translate »