ЛЕК ЗА ИЗГОР ЛЕТАТА ВО ГРАДОВИТЕ: КРОВНИТЕ ГРАДИНИ МОЖЕ ДА ЈА НАМАЛАТ ТЕМПЕРАТУРАТА ЗА 4 СТЕПЕНИ

„Високата температура ги вжешти линиите на итната медицинска помош“ „Скопските улици празни поради високите температури, на Итна помош најмногу повици

Read more

Ѓорѓи Самарџиев-FOJA: Потфрливме во квалитетот на домување, зеленилото исчезнува за сметка на урбани зданија

-Проектираните паркови околу зградите во најголем број случаи завршуваат како паркинзи или било какви содржини. Зградите во населбите се сѐ

Read more

ФОЈА препорака-Bougainvillea – познатата медитеранска ползавица-вистински украс за секоја градина

Bougainvillea – познатата медитеранска ползавица. Интересен и декоративен вид.Во текот на целото лето разубавува многу балкони и градини.Се одгледува на

Read more

Фоја предлог за садење во овој период-Пампас трева, уникатно растение кое не бара многу грижа

Ако сакате во дворот нешто уникатно и убаво, издржливо на високи температури, а кое може да преживее  и во студените

Read more

Македонци кои изработуваат дрвени монтажни куќи по германски стандарди

Дипломираниот инженер Петар Георгиевски  и  архитектот Ана Савева ги запознавме при финалната изведбата на дрвена фасада на еден модерен објект,

Read more

Совети од архитектите за топлина и елеганција во домот- Надворешни дрвени подови!

Големата естетска вредност на дрвото е причина да се користи како дел од фасади, за надворешни дрвени подови, дрвени гарнитури

Read more

Без големо вложување и за кратко време, дворот или терасата може да ги претворите во “рај на земјата”

Дворот и терасата за време на пролетниот и летниот период како дополнителни простории, а без големо вложување и луксуз, но

Read more

Монтажни куќи- брз и економичен начин да се дојде до современ дом!

Mонтажните куќи се се повеќе популарни, истите се создаваат така што прво се изработуваат составните делови (дрвените панели), кои потоа

Read more
Translate »