Македонци кои изработуваат дрвени монтажни куќи по германски стандарди

Дипломираниот инженер Петар Георгиевски  и  архитектот Ана Савева ги запознавме при финалната изведбата на дрвена фасада на еден модерен објект,

Read more

РК Вардар добива ветер во грб-Пантелеон ГС нов стабилен поддржувач

Македонската компанија Пантелеон ГС застана зад ракометниот клуб Вардар 1961 како нов спонзор на најтрофејниот и најпрепознатлив македонски спортски бренд.

Read more

Модниот бренд „Шизик на Ризик“ го оживува нашето културно наследство и го слави локалниот идентитет! Отворена продавница и во Охрид.

Во раздвижената метропола Скопје, постои моден феномен што ја опфаќа суштината на македонската култура. „Шизик на Ризик“ навидум обичен streetwear

Read more

Почнува сезона на фестивали: славење на младоста, музиката и слободата

Летото со себе носи чувство на слобода, авантура и можност за создавање трајни спомени. За младите, музичките фестивали се дел

Read more

Тим билдингот може драматично да го зголеми успехот и профитабилноста на една компанија!

Како компанија имавте напоред работен период, во кој Вашиот тим интензивно и вредно работеше. Неопходно е да им оддадете признание

Read more

Оргиналната уметност е културното богатство на еден народ- изложба на Горан Боев

Академскиот сликар Горан Боев по повод свeтскиот ден на музеите на 18 мај 2023 во 13:00 часот ја отвора својата

Read more

(Фото/Видео) Eye Cue со модерна верзија на „Молитва“ од Виолета Томовска

На релација Лондон-Скопје, но константни во намерата да се редовно активни и присутни на домашен терен. Ај Кју се решија

Read more

КАКО НЕКОНТРОЛИРАНОТО КРЕДИТИРАЊЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО СЕ РЕФЛЕКТИРА НА ЕКОНОМИЈАТА

Во последно време сè повеќе се среќаваме со безброј понуди за брзи и ненаменски потрошувачки кредити. Насекаде околу нас неретко

Read more

Пакомак и Општина Кавадарци го презентираа проектот за селекција на отпадна пластика и метал

Градоначалникот на Општина Кавадарци, Митко Јанчев, денеска заедно со Пакомак го претстави на јавноста проектот за селекција на отпадна пластика

Read more
Translate »