X Squared: танцов колектив кој носи нова енергија на уметничката сцена!

Танцот како уметност го карактеризира разноликост, разновидност, многузначност. За негова изведба е потребна физичка спремност, но и голема ментална сила.

Read more

Неверојатна идила, некогаш во сопственост на Шон Конери – имот на Медитеранот кој не би сакале да го напуштиме до доцната есен

Иако главната куќа изгледа како да е изградена во времето на Belle Époque, внатрешноста е целосно модернистичка, па содржи дури

Read more

Научниците во чудо: На место на кое нема живот, пронашле остатоци од напредна цивилизација

Една од најстарите цивилизации во Јужна Америка создала таинствен народ – Моче. Постоела од првиот до осмиот век, на северното крајбрежје на денешен

Read more

Македонска оаза на авантуристичкиот туризам: Општина Крушево ги претстави резултатите од потпроектот „Кругот на адреналинот – развој на авантуристичкиот туризам во Крушево“

Градоначалникот на Крушево Томе Христовски пред повеќе домашни и странски гости, меѓу кои и раководителот за соработка во Делегацијата на

Read more

Пад на акциите на „Кока-кола“ по потегот на португалскиот фудбалер Кристијано Роналдо

Акциите на компанијата за пијалоци „Кока-кола“ паднаа значително по потегот на португалскиот фудбалер Кристијано Роналдо, кој на прес-конференција на Европското

Read more

Еко-акција и нова градска флота – ДХЛ Македонија на Светскиот ден на животната средина

Со еко-акција за чистење на легендарната патека од паркингот на Средно Водно до месноста Марково Крувче, вработените во ДХЛ Македонија

Read more
Translate »