Што да правите во Скопје оваа недела: Уметност, кулинарство и книжевност за секој вкус

Во нашето раздвижено и сакано Скопје, секоја недела може да се искуси различна авантура. Ако се има желба, нашиот град

Read more

Над 60 издавачки куќи, повеќе од 30 промоции на книги на домашни и странски автори, Саемот на книга започнува на 18 април!

36. издание на Саемот на книга, кое годинава се одбележува под мотото „Приказна се чита“, повторно ќе се одржи во

Read more

Ресторани Сидро: најдобрата морска храна за едно посебно гурманско патување

Постојат ресторани за кои сме добиле препорака, па потоа сме ги посетиле. И обратно, ресторани кои прво сме ги посетиле

Read more

Македонски фризери и шминкери на COSMOPROF 2024, кој е врв во иновациите и трендовите во убавината

Оваа блескава пролет, голем број фризери и шминкери од Македонија беа присутни во престижните сали на COSMOPROF Болоња, Италија, настан

Read more

36 години Саем на книга во Скопје: Негување на книжевната култура и промовирање на писменоста во Македонија

Традицијата на „Саемот на книгата“ во Скопје е негувана културна манифестација веќе 36 години, и игра клучна улога во промовирањето

Read more

Magenta TV- нова генерација дигитална телевизија од Македонски Телеком

Македонски Телеком воведува нова генерација дигитална телевизија – MagentaTV, иновативна ТВ платформа којашто нуди едно сосема ново, модерно ТВ доживување

Read more

„Приказна се чита“ на Саем на книга 2024

Социјалните мрежи често се причината поради која остануваме информирани, но често добиваат лоша репутација како „дистракции“ кои ни го одземаат

Read more

Македонски Телеком со моќна кампања за вистинско поврзување: да направиме место за емпатија, разбирање и блискост

Поттик за отвореност, меѓусебно разбирање и дигитален оптимизам Делата на Горан Стефановски како инспирација Македонски Телеком ја започнува кампањата „Да

Read more

НЛБ Банка станува членка на WOBА – регионална невладина иницијатива за родова еднаквост на раководни позиции

НЛБ Банка, во светло на одбележување на Меѓународниот ден на жената, со задоволство објавува дека станува членка на Women On

Read more
Translate »