Гранд кафе и оваа година е најпрепознатлив бренд во категоријата „Традиционално кафе

Македонските потрошувачи и оваа година го препознаа Grand kafe  како најпознат и најомилен бренд од категоријата „ТРАДИЦИОНАЛНО КАФЕ“,  покажаа резултатите

Read more

НЛБ Групацијата ја зајакнува својата позиција во регионот НЛБ Склади влегуваат на македонскиот пазар

НЛБ Групацијата и нејзината компанија членка НЛБ Склади, која на клиентите им нуди услуги за управување со средства, испишуваат нова регионална

Read more

Политиката си го прави своето – македонските туристи не сакаат да чујат за Бугарија

Поради политичките недоразбирања помеѓу Македонија и Бугарија, сè повеќе Македонци ја одбегнуваат Бугарија за зимски одмор или за скијање. Тоа

Read more

Кумановските села Пчиња, Умин Дол и Ново Село со голем потенцијал за привлекување странски туристи!

Македонија е позната по својата богата историја и прекрасните пејзажи и отсекогаш била магнет за храбрите и отворени патници. Додека

Read more

Анкета на Bloоmberg Adria: Граѓаните не сакаат да купат стан по овие цени, градежништвото во слободен пад

Дури 74 отсто од учесниците во нашата анкета не би купиле стан заради високите цени Се намалува бројот на издадени

Read more

Влатко Сулев: Благодарение на Balkan Prime Tours над 150.000 странски туристи изминативе години ја имаат посетено Македонија

Неуморен, секогаш со јасна визија Влатко Сулев сака да ја промени сликата за туризмот како гранка во Македонија. Според него

Read more

The Guardian: Скоро цела Европа дише токсичен воздух, најлошо е во Македонија

Европа се соочува со „тешка јавно-здравствена криза“, при што речиси сите ширум континентот живеат во области со опасни нивоа на

Read more
Translate »