Започнува реформата во даночниот систем за поправедно оданочување и намалување на даночната евазија

Оваа година започнува процесот на даночна реформа преку 13 поставени цели, 40-тина активности и бројни подактивности дадени во Акцискиот план

Read more

Управувањето со отпад е само мал, но сепак многу важен дел, од грижата за животната средина

Стаклото е еден од најделикатните материјали за рециклирање. Од огромна важност е тоа да не заврши на депониите и покрај

Read more

Истражување: Изложеноста на зелени површини ја зголемува креативноста за 50%

Честото одење во природа не релаксира, го зголемува нашиот имунолошки систем и креативност. Ни открива нешто ново, предизвикува чуда и

Read more

Стопанска банка АД – Скопје со исклучителни резултати и во првото тромесечие на 2021 година

Во согласност со политиките за транспарентност во работењето, Стопанска банка АД – Скопје денеска на веб страницата на Македонска берза

Read more

Скопје паметен град – дигитални решенија за соочување со предизвиците

Паметните градови полека, но сигурно, стануваат дел од нашето секојдневие: оптимизирањето на ресурсите, поголемата безбедност, подобра градска инфраструктура,.. се неминовни

Read more

НБРМ: Апелираме до граѓаните и економските субјекти внимателно да ги проверуваат информациите коишто излегуваат во јавноста поврзани со банките и штедилниците – 24 Инфо

НБРМ: Апелираме до граѓаните и економските субјекти внимателно да ги проверуваат информациите коишто излегуваат во јавноста поврзани со банките и

Read more

180 години NBG и 21 успешна година на Стопанска банка АД – Скопје заедно со NBG

Националната банка на Грција (NBG) на 30-ти март одбележа 180 години постоење. Во својата кратка изјава господин Павлос Милонас, Генералениот

Read more
Translate »