НЛБ Групација отвoра меѓународен јавен повик за млади уметници од регионот

НЛБ Групацијата ги повикува младите уметници од Југоисточна Европа да ги достават своите мултимедијални уметнички дела на меѓународен јавен повик.

Read more

Јон Фосе е овогодишниот добитник на Нобеловата награда за литература

Норвешкиот писател Јон Фосе е овогодишниот добитник на Нобеловата награда за литература поради „неговите иновативни драми и проза која дава

Read more

Филмот номиниран за Оскар “Тар” и реалното шоу “Family Stallone” овој октомври на SkyShowtime

Овој месец SkyShowtime на своите претплатници им носи многубројни наслови, но на љубителите на долги есенски ноќи поминати покрај малите

Read more

Модниот бренд „Шизик на Ризик“ го оживува нашето културно наследство и го слави локалниот идентитет! Отворена продавница и во Охрид.

Во раздвижената метропола Скопје, постои моден феномен што ја опфаќа суштината на македонската култура. „Шизик на Ризик“ навидум обичен streetwear

Read more

Хит-серијата „Star Trek: Strange New Worlds“ ќе може да ја гледате на SkyShowtime ова лето

SkyShowtime објави дека новата серија „Star Trek: Strange New Worlds“ ќе биде достапна на стриминг платформата ексклузивно ова лето.Во продукција на CBS Studios, сезона

Read more

(Фото/Видео) Eye Cue со модерна верзија на „Молитва“ од Виолета Томовска

На релација Лондон-Скопје, но константни во намерата да се редовно активни и присутни на домашен терен. Ај Кју се решија

Read more

Факти за рамноправноста: Половата рамноправност е неспорен приоритет за ЕУ, но напредокот е бавен и нерамномерен

Во овој изборен период Европската унија даде силен акцент на половата рамноправност. Стратегијата на ЕУ за полова рамноправност за периодот

Read more
Translate »