Студентка на Универзитетот во Виена: Професорите никогаш не задоцниле на час и секогаш се достапни на телефон

Верче Георгиевска е прва година на Економскиот универзитет во Виена, таа за Радар го пренесува своето искуство од начинот на

Read more

Грчката новинарка Вудури во Скопје: Изненадена сум колку сме слични! Мислам дека до самитот на НАТО нема да се реши спорот со името!

Александра Вудури е новинарка во грчкото  радио ” Атина 984 ФМ ” , а  воедно е и дел од  тимот на

Read more

“Лего со моето его” -Уметницата Гордана Винчиќ со спектакуларна изложба во Скопје

 Скопјани ќе имаат можност да ја видат и да се запознаат со работата на авангардната уметница Гордана Винчиќ во галеријата 

Read more

Луѓето немаат загарантирано работно место, работат подолго време отколку што е предвидено со закон, а платите кои ги добиваат се ниски

Анализите на светската конфедерација на синдикати покажува дека 60% проценти од светската трговија е управувана од страна на големите бизниси, кои

Read more

Влатко Смилески, директор на Орифлеим Македонија: „Заедништвото, духот и страста за брендот, и пред сѐ за луѓето, се проткаени во сѐ што правиме.“

  “Македонските жени се негувани, но и прагматични. Секогаш внимателни во изборот на козметика, лојални и со јасен фокус да

Read more
Translate »