Ѓоргиев: За нас останува неприфатливо барањето Гоце Делчев да биде запишан како Бугарин

Барањето на Бугарија Гоце Делчев да биде запишан како Бугарин, за македонската страна останува неприфатливо, вели Драги Ѓоргиев копретседател на

Read more

Видео: Околу 40.000 ученици немаат компјутер, часовите ќе ги следат на телевизија

Со час по информатика се презентираше првата Национална платформа за онлајн учење во оваа учебна година. Премиерот Зоран Заев најави

Read more

ЃОРГИЕВ: СПОРОТ ЗА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ЌЕ СЕ РЕШИ АКО СЕ НАПУШТАТ ТВРДИТЕ СТАВОВИ

Професорот Драги Ѓоргиев, ко-претседавач од македонска страна на Мешовитата комисија со Бугарија, вечерва во интервју за телевизијата „Сител“ истакна дека

Read more

КАРТА НА ГЕОГРАФСКА МАКЕДОНИЈА И СОНЦЕТО ОД КУТЛЕШ СЕ ПОЈАВИЈА НА СЛАЈД ПРИ ОНЛАЈН НАСТАВАТА ВО СРБИЈА

На слајд во рамки на онлајн наставата по српски јазик за учениците од осмо одделение во Србија, на кој се

Read more

Отворено писмо на студентот Петар Барлаковски: Ми го уништивте сонот за студии во странство

Петар Барлаковски е студент на Правниот факултет во Скопје, на мастер студии, активист и координатор во Младинскиот образовен форум. Во

Read more

По 130 години килограмот заминува во историјата-планкова константа е новата мерка за маса

Последните 130 години килограмот како единица мерка бил дефиниран со физички цилиндар направен од легура на платина и иридиум, кој

Read more
Translate »