Малиот генијалец Македон растури на математичката олимпијада во САД

Малечкиот математички генијалец Македон Димитровски оваа учебна година ја завршува со уште еден златен медал, овој пат на Математичката олимпијада

Read more

НАПРАВИ МЕСТО И СЛУШНИ ЈА „МЕСТО“ Young Dadi, Matej Foltz и Zee Bomb промовираа нова песна

На 10 јуни, во скопскиот локал „Лабораториум“ се одржа промоција на новата песна на Young Dadi, Matej Foltz и Zee Bomb наречена „Место“. Настанот

Read more

НЛБ Групацијата ја претстави новата деловна стратегија: Повеќе од три милиони клиенти, двојно поголем биланс и една милијарда евра добивка до 2030 година

НЛБ Групацијата до 2030 година ќе стане водечка банкарска Групација во регионот, со повеќе од три милиони клиенти, двојно поголем

Read more

Забавните страни на читањето: Зошто со нетрпение го очекуваме годишниот Саем на книга?

Зошто со нетрпение го очекуваме годишниот Саем на книга? Има безброј пријатни аспекти на читањето кои го прават овој културен

Read more

Градинарскиот центар Фоја слави 19 години, со 19% попуст на сите растенија

Овој март, Фоја ја поканува заедницата да се приклучи на прославата на својата 19-годишнина, одбележувајќи речиси две децении посветеност на

Read more

Уличните продавачи ќе можат да продаваат кафе, пуканки, крофни на 14 локации во Центар

Општина Центар доделува 14 атрактивни локации за поставување подвижни објекти за продажба на сладолед, безалкохолни пијалоци, крофни, шеќерна волна, палачинки

Read more

Македонци кои изработуваат дрвени монтажни куќи по германски стандарди

Дипломираниот инженер Петар Георгиевски  и  архитектот Ана Савева ги запознавме при финалната изведбата на дрвена фасада на еден модерен објект,

Read more
Translate »