ФОЈА препорака-Bougainvillea – познатата медитеранска ползавица-вистински украс за секоја градина

Bougainvillea – познатата медитеранска ползавица.

Интересен и декоративен вид.
Во текот на целото лето разубавува многу балкони и градини.
Се одгледува на сончеви позиции, и не бара голема нега, освен секојдневно полевање,
Се одгледува во саксии и жардиниери, затоа што во периодот на зимата треба да се заштити , односно да се внесе во затворена просторија.

Translate »