Жената без интимен живот може да се препознае веднаш по еден мал детаљ, тврдат експертите

loading...

Според статистичките податоци, само 45% од жените кои живеат на Западот може да се пофалат со редовен интимен живот, притоа според истражувањата, овде е вклучена категоријата на жени кои сè уште не ја достигнале златната возраст.

При 30% од останатите жени, интимните односи се застапени периодично, додека во крајниот процент, односите или се ретки или се непостоечки. Според лекарите, недостатокот од интимни односи штетно влијае врз здравјето на жените, како од физиолошки аспект, така и од психолошки.

Се смета дека една зрела жена има потреба од интимни односи 2 до 5 пати неделно и при недостатокот од редовен интимен живот се појавуваат 2-3 симптоми на т.н „се*суално затишие“. Во тие ситуации, една жена станува нервозна, вознемирена, раздразлива и поради таа причина често може да го повиши тонот на нејзиниот глас, да биде лута или сосема спротивното, да плаче, при што ваквиот детаљ преку кој се манифестираат наглите промени во расположението ја откриваат состојбата на интимниот живот.

Според експертите, недостатокот од интимен живот кај жените може да им се одрази и на нивниот надворешен изглед, односно состојбата на кожата и косата започнуваат да се влошуваат и предвремено се појавуваат првите знаци на стареење. Со долго отсуство на интимни односи, гинеколозите тврдат дека пак, жената може да развие сериозни заболувања при репродуктивниот систем.

Translate »