Како по природен пат да се намалат покачените нивоа на масти!

Клучот на долговечноста е во неоптоварувањето на нашето тело со вишок килограми. Да се внесува онолку храна колку е потребно да се задоволат метаболните потреби на организмот, но да не се прејадуваме. По големото количество на шеќери, масти и тешки храни кои се консумираат во текот на празниците, најдобар начин да го вратите метаболизмот во колосек е одново да го навикнете на полесна храна која е пријатна за него.

Здравата исхрана не подразбира строги диети и големи откажувања! Клучно е да го лимитирате внесот на процесирана  и брза храна и паралелно со нормалната исхрана да користите природни додатоци во исхраната наменети за поддршка на здравјето и функцијата на црниот дроб и детоксикација на организмот. Се препорачува ХЕПАТОЛ ФОРТЕ додаток на исхраната со екстракт од млечен трн (со Силимарин), екстракт од листови од артичока, глукуронска киселина (во вид на калциум Д глукорат) и лецитин (од соја). Со негово редовно внесување се обезбедува заштита на клетките на црниот дроб од оштетувања предизвикани од страна на токсични материи и инфекции, како и намалување на акумулираните масти.

Лецитинот помага во подобрување на продукцијата на жолчна течност за регулација на холестеролот, чистење на црниот дроб и подобрување на дигестијата.

Глукоронската киселина го олеснува разградувањето на липосолубилните токсини и нивната елиминација надвор од телото.

Препаратот ХЕПАТОЛ ФОРТЕ е наменет за лица со замастен црн дроб, лица со цироза, лица со инфекции на црниот дроб како хепатитис, А, Б, Ц и други, лица со потреба од подобрување на функцијата на црниот дроб и детоксикација на телото, за лица со покачени нивоа на масти (хиперлипидемии), со покачено ниво на холестерол, лица кои немаат жолчно ќесе и сите кои сакаат поддршка на детоксикациските процеси во телото.

Заклучок: не се прејадувајте, јадете повеќе пати во помали количини, пијте многу вода, користете во исхраната Натура Терапи природни додатоци и повеќе движете се!

Translate »