Интересни техники за фарбање велигденски јајца

loading...

Откако ги обоивте црвените јајца, време е во корпата да додадете малку бои и дезени.

Ако секој Велигден јајцата ви излегуваат еднолично и сакате да промените нешто, пробајте некоја нова техника.

Во фарбањето вклучете ориз, пена, ливчиња и цветови, лак за нокти…

Неколку забавни предлози кои ќе ви се најдат:

Со помош на салфетка и бои

Со пена за бричење и бои

„Мермерни јајца“ со помош на лак за нокти

Бели јајца со едноставен дезен

 

Translate »