Како до оптимална хидратација на кожата!

loading...

Во текот на летото телото при потење губи големо количество на вода, затоа е важно да пиете многу течности за да го надоместите тој губиток, а со тоа и да се осигурате дека вашата кожа ќе остане мека и хидрирана.

Во лето е добро да користите хидратантен крем, како и да го чистите лицето барем два пати на ден. Ви препорачуваме Eucerin AQUAporin ACTIVE. Овозможува интензивна хидратација во длабочина, ја смирува чувствителната кожа и ја прави мека и нежна. Кожата брзо ја апсорбира, претставува одлична основа за шминка, а клиничките и дерматолошките проучувања докажуваат одлична ефикасност и подносливост од чувствителната кожа. Не содржи додатоци за мирис и е без парабени, а најдобро е да се нанесува на чиста кожа на лицето наутро и навечер, избегнувајќи ја зоната околу очите.

Исто така е убаво да правите пилинг почесто, за да ги отстраните мртвите клетки, а на тој начин и да ја подобрите циркулацијата на крвта на лицето.

Лето е и се е убаво! Уживајте.

Eucerin AQUAporin ACTIVEефекти

Во ин-витро и ин-виво клинички и дерматолошки тестирања направени во септември 2014 година, каде беа вклучени 365 испитаници, жени на возраст од 20-45 години, се испитуваше ефикасноста на производите и влијанието врз осетливата кожа.

  • Кај 98% од испитаниците брзо се забележани подобрувања во нивото на хидратација како и интензивна хидратација на кожата до 24 часа кај луѓето кои ги употребиле овие производи.
  • Подобрена хидратација е овозможена дури и три дена по престанокот на користење на овој производ, каде 89% одговориле дека чувствуваат дека нивната кожа е помека и нежна
  • 97% од испитаниците одговориле дека производот е соодветен за осетлива кожа
  • по една или две недели на употреба, нивото на хидратација е оптимализирано дури и во најдлабоките слоеви на кожата.

За откривањето на значењето на аквапорините во 2003 година американскиот молекуларен биолог Питер Агре доби нобелова награда за хемија, истакнувајќи дека колку повеќе има аквапорини во кожата толку поефикасна е хидратацијата. Како резултат на оваа иновација, инспирирани од откритието на Aquaporine експертите од истражувачкиот центар на Еуцерин пред неколку години ја создадоа серијата на иновативни производи AQUAporin ACTIVE, кои сега се во нова амбалажа и со подобрена функција.

Translate »