Најниската жена во Македонија сама се бори во животот: Единствена желба и е бојлер да се капи како човек

loading...

Славица Димовска висока само еден метар е најниската жена во Македонија. Живее во општина Чашка. Има 61 година. Dosie.mk беше да ја посети по втор пат. Таа сама се бори во животот со големите предизвици кои ги има како лице со инвалидитет. Најмногу во животот жали за мајка и која починала на нејзиниот 13ти роденден. Била тепана и избркана од семејството. Живее со 4000 денари но тешко се опстојува, нема бојлер и се капи со стоплена вода во тенџере. Куќата е руинирана и не е нејзина ,но барем има кров на глава. И починал мажот сега се сосем сама. Единствена желба и е ако може некако да најде да купи бојлер да се капи како човек.

Translate »