Уживајте во зимата без да имате проблеми со студот

loading...

Вашата кожа не обожава зимско време, иако мислите дека не ви пречи. Надвор е многу студено, а внатре воздухот е премногу сув поради парното греење, што влијае вашата коса и кожа да станат суви и лесно раздразливи.

Штом температурата падне под 8°С, жлездите во вашата кожа го сведуваат производството на липиди на минимум. Кожата веќе не произведува доволно маснотии и се суши. Ветрот и студеното време влијаат особено на изложените делови на телото, како што се лицето, вратот и рацете.

Но, нема потреба за паника и нервоза: бидете умни и обвиткајте го телото со Еуцерин пХ5 лосионот за тело и кремата за раце пред да облечете било што друго. Кожата ќе ви се заблагодари со нежно и пријатно чувство на опуштеност. Овие производи ке ја зачуваат природната одбрана на кожата, ги штитат ензимите и ја зајакнуваат киселата заштитна наметка на кожата, овозможувајќи долготрајна заштита од сушење.

Ракавиците на рацете и капа на главата и шал околу вратот се добар начин да се заштитиме дополнително кога температурите ќе паднат под нулата.

Translate »