Филмот The Super Mario Bros. Movie на SkyShowtime: Весело анимирано патување во светот на Марио и Луиџи

The Super Mario Bros. Movie е анимирана авантуристичка комедија од 2023 година. Филмот е енергично нурнување во пикселираниот свет на Марио и Луиџи. Оваа кинематографска ескапада обезбедува интригантна приказна за потеклото на нашите сакани италијанско-американски водоинсталатери, што ги носи во фантастично алтернативно царство каде што се фатени во чудна пресметка помеѓу Кралството печурки на принцезата Пич и трупите Коопа, предводени од озлогласениот Боусер.

Иако филмот можеби нема да се спротивстави на страшната возбуда од собирање 128 дополнителни животи во играта, тој маѓепсува со калеидоскоп од бои и прекрасна доза на носталгија. Гласовната актерска екипа е сочинета од Крис Прат, Ања Тејлор-Џој и Џек Блек, а тоа додава нова димензија на овие иконски ликови. Иако заплетот можеби не е силен како познатите блокови од цигла во видео-играта, филмот „The Super Mario Bros. Movie” е прекрасно возење низ универзумот на легендарната игра што сите ја сакаме и ја негуваме. Тоа е дефинитивно авантура исполнета со забава што треба да се гледа со пријателите или целото семејство.

Translate »