Како до моментално олеснување на иритираната и воспалена кожа?

Конечно го дочекавте сонцето. Му се радувате и сакате што повеќе време да поминете на плажа и на сонце, бидејќи тоа буди во вас дополнителна енергија. Сонце, море и дружење тоа е она за што во текот на целата година се радувавте. Но треба да бидете и подготвени за несакани и непредвидливи случувања кои се чести во летниот период. Да ви изгоре кожата од сонце, да имате убод од инсект, да се појави вирусна реакција, и што се не друго што ќе предидизвика реакција на кожата како црвенило, иритација, чешање или друга непријатна состојба.

Прва помош во секоја ваква ситуација може да биде ALOE VERA кое е познато по своите смирувачки и репаративни својства. ALOE VERA GEL 99% од Натура терапи е гел за кожа од сертифицирано органско алое вера од видот Barbadensis Miller со додаток на хлорофил. Овозможува интензивна заштита, нега и ревитализација на кожата, има хипоалергена формула и може да се употребува кај сите видови кожа и кај сите возрасти.

Овозможува олеснување на чувствителноста на кожата, моментално олеснување со ладење и навлажнување на кожата, без да остава мрсни или лепливи остатоци. Обезбедува брзо и трајно закрепнување, што го прави суштински додаток на секој режим за нега на кожата

АЛОЕ ВЕРА гелот 99% овозможува ефикасна заштита на зацрвенета, иритирана или изгорена кожа, смирување на иритации или осип предизвикани од убоди од инсекти, растенија, сонце, или аерозагадување, смирување на воспаленија и инфекции предизвикани од габички, бактерии или вируси.

Ги смирува дури и акните на лицето, и спречува нивна појава, грижејќи се длабински да ја хидрира и исхранува кожата.

Aloe vera gel нешто што треба да се има со себе кога одиме на одмор!

Translate »