Ферги: Од дрогата халуцинирав дека околу мене има пчела или зајаче

loading...

Животот на Ферги не беше лесен од кога започна да се дружи со дрогата. Ферги се отвори за најтешките моменти во нејзиниот живот во најновото интервју за iNews. Поранешната членка на групата Black Eyed Peas, зборуваше за зависноста од дрога и грижата за синчето по разводот од Џош Духамел.

42-годишната пејачка открила дека долг период била зависна од метамфетамин и дека секојдневно халуцинирала, како последица на дрогата.

Ферги

„Страдав од хемиски индуцирана психоза и деменција. Халуцинирав секојдневно. Потребно беше да помине една година откако престанав да ја употребувам таа дрога за хемикалиите во мојот мозок да се смират и да престанат да ми се привидуваат работи. Ќе седев и ќе видев пчела или зајаче“ – изјавила таа.

„Дрогата беше пеколно многу забавна… сè дури не престана да биде. Но, знаете што, му благодарам на денот кога тоа се случи. Бидејќи тоа е мојата сила, мојата верба, мојата надеж за нешто подобро“ – додала таа.

Ферги

За списанието Time, Ферги во 2006 година изјави: „Тоа ми беше партнерот со кого ми беше најтешко да раскинам. Тоа е дрога која предизвикува зависност, но тоа е и главната причина поради која започнуваш да ја користиш.“

Ферги

Славната музичарка зборуваше и за животот по разводот со Џош со кого беше во брак 8 години, и грижата за нивното синче по разделбата.

„Јас и Џош работиме полно работно време, па ако сте родител со полно работно време ќе знаете што доживуваме. Станува тешко и се уморуваме, но даваме сè од себе за да се погрижиме нашето дете да не почувствува ништо друго освен љубов“ – објаснила Ферги.

Ферги и Џош

Нивниот син Аксел се роди во август 2013 година.

Ферги

Translate »