Истражување: Зошто мажите сакаат жени со големи гради?

loading...

 

 Познато е дека  мажите сакаат жени со длабоко деколте и дека нивниот поглед веднаш се спушта кон тој дел од женското тело, а кога се подготвени за татковство, тоа е од особена важност за нив. Зошто?

Според едно истражување, научниците кои исто така биле мажи, испитувале какви гради сакаат останатите мажи и што тоа кажува за нив. Познато е дека мажите се обожаватели на големите гради, па оние кои се подготвени да станат татковци, сакаат жени со длабоко деколте, бидејќи гледаат сигурност за нивното дете, а оние на кои им недостигала мајчината љубов исто така ќе се насочат кон жена со големи гради и ќе посакуваат да ја имаат покрај себе.

Исто така, има едно интересно сознание – мажите кои се финансиски нестабилни сакаат жени со големи гради, односно материјално богатите мажи подсвесно знаат дека тие “резерви” не им требаат, додека другите мажи гледаат сигурност во жените со големи гради.

Интересно е дека научниците откриле дека “набљудувањето” на женското деколте го продолжува животот и ја подобрува кардиоваскуларната состојба.

 

Translate »