Важноста на производите за чистење на кожата

loading...

Да не заборавиме колку е важно производите за нега да ги нанесуваме на чиста кожа. Аплицирани на чиста кожа активните супстанции многу подобро навлегуваат во кожата и ефектот е појак. Сувата кожа вообичаено се чисти со млечна емулзија за чистење лице. Нормалниот и комбиниран тип на кожа прво ги миеме со гел за миење лице, а потоа кожата ја чистиме со ефикасната мицеларна вода која ја тонизира кожата и истовремено ги одстранува нечистотиите и шминката. За чистење на водоотпорна шминка од очите е создаден двофазниот раствор кој со мицеларниот раствор 3 во 1 имаат pH адаптиран на киселоста на солзите. Со тоа се избегнува непријатната иритација на очите при одстранување на шминката. Eucerin производите наменети за чистење и на чувствителна кожа ја сочинуваат линијата DermatoClean.

 

Translate »