Русија протера 60 американски дипломати

loading...

Русија возврати на американското протерување на нивните дипломати од САД.  Москва денеска протера 60 американски дипломати и го затвори американскиот конзулат во Санкт Петерсбург.

Во мегувреме здравствената состојба на Јулија Скрипал значително се подобри. Таа е конатктибилна и може да зборува, соопштија британски болнички извори. Сотојбата на нејзиниот татко е иста како претходно.

Британците тврдат дека таткото и ќерката Скрипал, двојни шпиони, биле отруени со хемиски отров Новичак, но ваквите наводи не се докажани.

Translate »