Кинеска салата, подготовка на брз и лесен начин

Лесно, а вкусно, јадење кое ќе го обожавате!

СОСТОЈКИ:

  • 1 шолја ориз
  • 3 шолји вода
  • 1 лажица кари
  • 1 лажичка сол
  • 2 помали или 1 поголема краставица
  • 4 варени јајца
  • 250 гр зготвено пилешко филе
  • 50 гр мајонез
  • 200 гр кисела павлака Пекабела
  • 1 лажица сусам

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

  1. Оризот згответе го во три шолји вода со сол и кари. Изладете. Исечкајте ја краставицата на коцки и добро стегнете, да излезе вишокот течност.
  2. Јајцата исто така исечкајте ги на коцки, а пилешкото филе на ленти. Измешајте павлака и мајонез.
  3. Сусамот пропржете го без маснотија, да добие браун боја и да замириса. Изладете.
  4. Соединете ориз, краставички, јајца, пилешко филе и смеса од мајонез и павлака. На крај додајте препржен сусам. Измешајте. Добро изладете и послужете.Gotvi.com.mk
Translate »